Bijeenkomst ‘Energie in Beweging’

Ronald Huisman en Mehtap Kiliç spreken 6 mei a.s. op de bijeenkomst ‘Energie in Beweging.’ Deze praktijkbijeenkomst wordt georganiseerd door de Erasmus School for Acounting & Assurance (ESAA) en biedt deelnemers inzicht in de ontwikkelingen in de huidige energiemarkt, de impact op energieprijzen en wat er de komende jaren nog gaat veranderen.

In het eerste deel spreekt Ronald Huisman over hoe prijzen tot stand komen op de verschillende markten waar elektriciteit en gas worden verhandeld. Ook gaat hij in op de invloed van schaliegas en schalieolie op prijzen in Nederland. De gevolgen van de toenemende behoefte aan productieflexibiliteit in de markt op het bedrijfsmodel en het waarderen van activa van energie zal Huisman ook behandelen.

In het tweede deel bespreekt Mehtap Kiliç gedetailleerd over prijzen op de korte termijn voor elektriciteit en de risico’s van tekorten en overschotten door aanbod uit zon en wind. Hoe beheers je het prijsrisico dat daardoor ontstaat en welke investeringen zijn gewenst om dit prijsrisico te verkleinen?

Voor wie is dit programma bedoeld?

Dit programma is voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen op de energiemarkt. Deelnemers hebben geen specifieke voorkennis nodig en kunnen praktische op een academisch onderbouwde wijze antwoorden krijgen op vragen als:

  • Hoe werkt de Nederlandse energiemarkt en wat zijn de trends?
  • Leidt het aanbod van duurzame energie tot andere prijzen en, zo ja, is het massaal subsidiëren van duurzame energie vol te houden?
  • Wat zijn de gevolgen van schaliegas en -olie voor de Nederlandse energiemarkt?
  • Welke investeringsprikkels bied de onbalansmarkt?

Praktische informatie

Datum: woensdag 6 mei 2015
Ontvangst: 15.30 uur
Tijd: 16.00 – 20.00 uur incl. een lichte maaltijd
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 50, Expo & Congrescentrum, Van der Goot Building, Shanghai zaal (M2-12)

Registreren

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De ervaring leert dat er een hoge opkomst is en daarom is tijdig aanmelden gewenst. Klik hier om je te registreren voor de bijeenkomst.

Bereikbaarheid

De Erasmus Universiteit is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is op de campus voldoende parkeergelegenheid. Informatie over parkeren, adres en plattegrond tref je hier aan.