Visie

De liberalisering en de gewenste vermindering in CO2 emissie heeft een structurele verandering in de energie markten in beweging gezet. De liberalisering heeft er onder andere toe geleid dat gas en elektriciteit worden verhandeld op markten waar de prijzen worden bepaald door de marginale kosten van de verschillende aanbieders. Het nastreven van emissiereductie leidt tot investeringen in hernieuwbare energie en verandert het gebruik van fossiele energiecentrales.

Het effect van deze en eventuele nieuwe veranderingen, zoals investeringen in (duurzame) energie, moeten grondig financieel worden doorgerekend. Essentieel is een top-down benadering te gebruiken, te kijken vanuit de waardeketen en bestaande infrastructuur en te vergelijken met alternatieven.

Ons Team

RonaldDr. Ronald Huisman

Ronald Huisman is een ervaren ondernemer op het gebied van energy finance en universitair hoofddocent bij de afdeling bedrijfseconomie aan de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook is hij medeoprichter van Energy Global en medeoprichter van het Energy Finance Institute. Ronald is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van commodity hedging, energy finance and behavioral finance. Hij heeft meerdere  prijzen gewonnen op het gebied van onderwijs, waaronder de Erasmus Universiteit onderwijsprijs voor innovaties in het onderwijs met behulp van ICT-oplossingen. Verder is hij auteur van talrijke publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

huisman@ef-i.nl

Erasmus Research & Business Support

EF-I is onderdeel van ERBS – Erasmus Research & Business Support en gelieerd aan de Erasmus School of Economics. ERBS maakt deel uit van EUR Holding BV en is zodoende gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.