“Kwaliteitsonderzoek in Energy Finance ter bevordering van een meer energie duurzame economie”

De onderzoeksactiviteiten worden uitgevoerd door ons team, die over ongeëvenaarde expertise beschikken. We combineren onze ervaring in corporate finance, risk management en investeringsbeslissingen met uitgebreide kennis over de energiemarkten.

Wij voeren toegepast onderzoek uit in twee verschillende richtingen:

Corporate finance en investeringsonderwerpen in (duurzame) energiemarkten

In deze richting van toegepast onderzoek analyseren we onderwerpen in de energiesector vanuit een financieel economisch perspectief. Je kunt denken aan de ontwikkeling van rekenmodellen voor investeringen in (duurzame) energie en de creatie van lange termijn economische scenario’s en beleggingsstrategieën. Ook kan gedacht worden aan de bevordering van de financiering van duurzame energietechnologieën door bestaande financiële structuren te vergelijken en beoordelen.

Duurzame energie benchmark

De tweede richting van toegepast onderzoek analyseert de risico rendement prestaties van investeringen in duurzame energie. We creëren een duurzame energie benchmark met een duidelijke focus op het investeren in de waardeketen van duurzame energie. Door middel van een database met recente en historische investeringsprestaties van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde (clean-tech) bedrijven creëren we duurzame energie benchmark- beleggingsstrategieën.

Recent onderzoek

Bekijk een overzicht van recent onderzoek op het gebied van beleid, gas en energie.