Workshops windparkenveilingen

Sinds kort biedt EF-I in samenwerking met Auctiometrix in-house workshops aan over de risico’s rondom biedingen op windmolenparken.

Bieden in een windparkveiling is niet zonder risico. Bieders kunnen namelijk te hoog bieden (wat tot een negatieve business case leidt) ofwel naast een kavel grijpen (hetgeen ook een negatieve impact kan hebben op de winst).

Deze risico’s zijn echter te minimaliseren door het bod te baseren op juiste analyses. Het bepalen van een optimale biedstrategie vraagt om kennis van de veilingtheorie. Ook vergt het bepalen van een optimaal bod kennis van de (energie)markt en waarderingsmethoden. De waardering van de kavel(s) c.q. inschatting van de kostprijs/marktprijs dient namelijk bij de bepaling van de hoogte van het bod als input. Kortom, door het toepassen van de juiste kennis is het mogelijk om een windpark-veiling te winnen.

Interesse in een in-house workshop die dieper ingaat op de risico’s rondom biedingen op windmolenparken? Neem contact op met dr. mr. Mehtap Kiliç voor meer informatie via kilic@ef-i.nl.